Waarom

Over het initiatief

Redders zijn (levens)belangrijk en dragen een enorme verantwoordelijkheid. Ze waken over onze veiligheid en die van onze kinderen. De "Dag Van De Redder" leent zich perfect om even stil te staan bij alles wat deze waterhelden allemaal doen. Gedurende deze "geel-rode" dag uiten we alleen maar respect en waardering voor onze helden van het water, de redders.

 

 

© IKWV

Op 30 mei zullen we doorheen heel Vlaanderen de “Dag van de Redder” vieren aan de hand van verschillende acties. De rode draad doorheen deze acties is de boodschap ‘Toon je hart voor onze redders’. Zo zal iedereen in Vlaanderen opgeroepen worden om massaal hun hart te tonen voor onze redders, hiervan een foto te nemen en deze te delen op hun sociale media met de #dagvanderedder. Voor de kleinste bezoekertjes voorzien we vier leuke kleurplaten die ze kunnen inkleuren om nadien te laten afgeven aan hun waterhelden.

Naast redders in de bloemetjes te zetten, willen we met deze acties de job van redder in de kijker zetten. Met een ondersteunend lespakket voor leerkrachten bieden we scholen de kans om meer te vertellen over deze boeiende job. Door duidelijk te maken wat redders allemaal doen en hoe belangrijk ze zijn, willen we gediplomeerde redders inspireren om toch hun plaats in de gekende redderstoel in te nemen. Ondanks er voldoende gediplomeerde redders in Vlaanderen zijn, is het niet zo evident om alle jobs in te vullen door een aantal imagoproblemen. Met de "Dag Van De Redder" willen we hier dan ook stap voor stap voor zorgen. Op die manier zorgen we dat we met z’n allen kunnen blijven genieten van water en dat het respect voor onze redders blijft groeien.

Partners

Een initiatief van 3 partners

 

Vlaamse Reddingsfederatie

De Vlaamse Reddingsfederatie vzw (RedFed) is een erkende sportfederatie die de reddingssport en de veiligheid van watersportbeoefenaars ondersteunt en promoot. Ze streeft ernaar om iedereen te kunnen redden door zoveel mogelijk mensen op te leiden. Daarnaast is RedFed ook een erkende gesprekspartner die redders begeleidt in hun beroepsuitvoering.
Bezoek de website

Sport Vlaanderen

Sport Vlaanderen is de sportadministratie van de Vlaamse overheid. Onze missie? Zo veel mogelijk mensen blijvend aan het sporten krijgen. Dat is geen gemakkelijke opdracht, maar met onze jarenlange ervaring en expertise gaan we er 110 procent voor.
Bezoek de website

Netwerk Lokaal Sportbeleid

Netwerk Lokaal Sportbeleid is een ledenvereniging en een kenniscentrum. Het is het netwerk van ambtenaren actief in én betrokken bij gemeentelijk sportbeleid, sport- en vrijetijdsdiensten, schepenen en verantwoordelijken van sportinfrastructuren, zwembaden en recreatiecentra.
Bezoek de website

Onze acties in het nieuws

15-06-2023

Winnaar fotowedstrijd #dagvanderedder voor scholen

Meer lezen >

15-06-2023

Winnaar fotowedstrijd #dagvanderedder voor verenigingen

Meer lezen >

15-06-2023

Maxime is de winnaar van de kleurwedstrijd

Meer lezen >